21/10/2017 - 07/01/2018

Exposición "100 artistes solidaris" en el Museo del Mar

La exposición 100 artistas solidarios llega a Santa Pola de la mano de la Comisión Cívica de Alicante para la recuperación de la memoria histórica. Más de 140 artistas españoles han aportado obra para esta muestra itinerante con la que la asociación sin ánimo de lucro pretende difundir sus objetivos y actividades al tiempo que obtener financiación mediante la venta de las obras cedidas por estos artistas para desarrollar su proyecto de recuperación de la memoria histórica. 

Para la exposición que se inaugura el día 21 en Santa Pola se han escogido 117 obras, todas ellas de artistas vinculados a la comarca, como Joan Ramón Castejón, Josep Ginestar o María Chana, pero también de Andreu Alfaro, Molina Cigés , Díaz Azorín y muchos otros

Ha sido muy intensa la actividad de recuperación de la memoria histórica que ha llevado a cabo la Comisión Cívica desde su creación en 2004 en un intento por “contribuir a reparar una antigua injusticia, compensar una historia manipulada, combatir contra el olvido y saldar, en definitiva, una deuda moral con quienes defendieron una España tolerante, pacífica, culta y solidaria”.

La exposición se podrá visitar en la Sala de Exposiciones del museo del mar, desde el 21 de octubre al 7 de enero.

Horario: 

de martes a sábado, mañanas de 10 a 13 h. Tardes de 16 a 19 h.

Domingo: de 11 a 13.30. Lunes cerrado

Inauguración: 21 de octubre a las 20:30 h. 

*ESTA ACTIVIDAD ESTÁ INCLUIDA EN LA PROGRAMACIÓN ESPECIAL "OCTUBRE CULTURAL" CON MOTIVO DE LA CELEBRACIÓN DEL 9 DE OCTUBRE. ACTO EXCLUSIVAMENTE EN VALENCIANO. 

La Comissió Cívica d'Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica en el marc de les activitats que desenvolupa per a coadjuvar a la recuperació de la memòria històrica dels esdeveniments sistemàticament oblidats o tergiversats durant la dictadura franquista i per a assegurar el deure de no oblidar que tenen els pobles i les institucions democràtiques, ha organitzat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Pola, l'Exposició 100 Artistes Solidaris, que inclou l'obra gràfica donada generosa i desinteressadament per més de cent artistes plàstics per a contribuir a la difusió de la seua labor i al finançament de les seues activitats.

Amb aquesta mostra reivindiquem una vegada més el gran concert de la memòria, conformat amb els cors i les ferides d'aquells que es van anar sense a penes deixar-nos altres testimoniatges que no foren la seua captivitat, el seu sacrifici o la seua mort. Avui ens convoca ací un renovat homenatge teixit amb memòries plàstiques sobre la memòria, la dels de dins i la dels de fora, les ordides contra el silenci i les que van combatre i combaten l'estupidesa i la desraó.

La Comissió Cívica agraeix sincerament a l'Ajuntament de Santa Pola, singularment als responsables de la gestió de la Sala Municipal d'Exposicions del Museu del Mar, el seu esforç per oferir questa Exposició, que no fa sinó materialitzar el seu compromís amb la llibertat i la dignitat de tots els ciutadans i la seua sensibilitat Mamb la recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica.

Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històrica